YURT İÇİ BITCOIN BORSALARI


Satoshi Nakamoto 30 Ekim 2008'de Bitcoin Whitepaper'ı yayınladı. 
3 Ocak 2009 da ilk Bitcoin bloğu oluşturuldu. 
3 Ocak 2019 yani bu yıl Bitcoin 10 yaşına girdi. 

2017 yılı başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların dünya genelinde yatırımcıların dikkati çektiği yıl oldu. 2018 yılı ise kripto paralar için tam anlamıyla kayıp yılı oldu.


Grafik trendine bakarsak özetle;

  • 2017 Ocak ayında 950 USD olan Bitcoin, 2017 Aralık ayında 20.000 USD yi gördü.
  • 2018 in Ocak ayı itibari ile düşüş trendi başladı ve 3.200 USD ye kadar geriledi.
  • 2019 Mart ayında tekrardan yukarı yönlü bir hareket başladı ve 2019 Nisan ayı başlarından beri 5.100 USD civarında işlem görmeye devam ediyor.


Esasen 2017-2019 periyotuna baktığımızda hala daha 5 kat primli olduğu dikkat çekmekte fakat çoğunluk yatırımcının 2017/2. yarı içerisinde alım yapması sebebiyle zararda olan yatırımcı sayısının epeyce fazla olduğu biliniyor.


Fiyatın tekrar yukarı dönmesi ile " Bitcoin nasıl alınır, nasıl satılır? " soruları artmaya başladı, kripto paralar piyasanın hareketlenmesi ile tekrar ilgi toplamaya başlıyor. Fiyat tekrar 20.000 USD ye mi gider, yoksa 2017 başındaki 1000-2000 USD bandı tekrar test mi edilir, bilemiyorum, bu konuda farklı analizler var.


İlgisi olanlar için yurt içi koin alım-satım platformlarını aşağıda paylaşıyorum:

Önemli Not: Öncelikle işlem yapabilmek için Türkiye’de yerleşik bir aracı kurumdan kendi adınıza hesap açarak, kendi adınıza olan banka hesabından TL göndermeniz gereklidir. Direk yurt dışından alım ise ilgili borsaya USD göndererek yapılabilir. Bu USD gönderimi swift ile yada kredi kartı ile yapılabilir. Swift işlemlerinde transfer sorunları (güvenlik, valör, masraf) yaşanabileceği gibi, para gönderimi zaman alabilir. Kredi kartı alımlarında ise güvenlik sorunları oluşabilir. En sağlıklı olan Türkiye’deki aracı kurumlardan TL ile alım yapılarak isteniyorsa sonrasında yurt dışı bir borsaya transfer etmektedir. Yurt dışı borsalar ise başlıca; Bitfinex, Poloniex, Bittrex, Binance, Yobit, Kraken, Cex.io, Coinbase gibi sitelerdir.



Türk Bitcoin Borsa Platformları


Bitcoin, Ripple, Etherium, Litecoin, Stellar gibi koinleri alabilirsiniz.



Bitcoin, Ripple, Etherium, Litecoin, Stellar, BCH, ADA, TRX, HOT, NEO, EOS gibi koinleri alabilirsiniz.



Bitcoin, Ripple, Etherium, Litecoin, Stellar, Tron, EOS, Cardano, Dogecoin, BCH, DASH, BTG, NEM, ETC gibi koinleri alabilirsiniz.







Yorumlar

Yorum Gönder

OKUNMASI ÖNERİLEN DİĞER YAZILAR